Zorgverzekering in 2013 6 euro duurder bij Stad Holland

Bij de kleine zorgverzekeraar Stad Holland wordt de premie van de basisverzekering met slechts 50 eurocent per maand verhoogd. Ook de premies van aanvullende verzekeringen zullen iets omhoog gaan. Hiermee is Stad Holland na DSW de tweede verzekeraar die zijn premie voor 2013 bekend maakt.

Voor de zorg deLuxe zorgverzekering (een aanvullend pakket) zullen verzekerden onder de 18, een bijdrage van 15 euro per maand vragen. Dan wordt de Zorg deLuxe wel weer goedkoper dan in 2012 en wordt de maandpremie 96,50  euro.

Verreweg het meest stijgt de AV ZorgRiant premie van Stad Holland. Afgelopen jaar was deze premie 49.25 euro. Dit jaar bedraagt de premie 51,25 euro. Ook de Uitgebreide AV en de Extra Uitgebreide AV stijgen met respectievelijk 50 eurocent en 1.25 euro. De jongeren AV premie blijft op hetzelfde niveau.

Eigen risico

Stad Holland biedt de mogelijkheid het eigen risico gespreid te betalen, omdat deze namelijk met 130 euro omhoog gaat. Dit wordt gerealiseerd in 10 maandelijkse termijnen van 35 euro. Als het eigen risico niet geheel is gebruikt, wordt het verschil teruggestort.

Vergelijk zorgverzekering

De meeste grote verzekeraars zullen pas begin november met hun tarieven komen en pas uiterlijk 18 november zullen ze allemaal bekend zijn. Daarna kun je overzichtelijk alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Je hebt dan tot 1 januari de tijd om over te stappen, indien gewenst. Het vergelijken van de zorgverzekering wordt in 2013 nog belangrijker. Allereerst omdat het goed mogelijk is dat de verschillen in premie dit jaar nog groter zullen dan vorig jaar. Verder is er ook meer veranderd in de zorgsector: denk aan het eigen risico en de wijzigingen in het basispakket.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico