Zorgverzekering 2013 – alle wijzigingen op een rij:

Het kan van groot belang zijn te kijken hoe de inhoud van de zorgverzekering verandert voor jou in het jaar 2013. Tijdens het lenteakkoord zijn er een aantal afspraken gemaakt op het gebied van zorg. Deze afspraken hebben bepaalde wijzigingen tot gevolg. Het kan dat je door de wijzigingen plotseling meer moet gaan betalen voor uw premie of dat uw dekking verandert.

Na de verkiezingen in 2012 kunnen er eventueel nog wijzigingen teruggedraaid worden of erbij komen. Let hier goed op!

Hieronder staan de meest belangrijke wijzigingen op een rij:

Wijzigingen basispakket 2013

 • Vanaf 1 januari 2013 worden hulpmiddelen verstrekt die je helpen te stoppen met roken. Denk hierbij aan nicotinepleisters, speciale kauwgom of andere middelen. Deze worden volgend jaar weer helemaal vergoed.
 • Dieetadvisering wordt weer gedekt vanuit het basispakket. Hierdoor heeft men maximaal 3 uur recht op dieetadvisering
 • De Rollator verdwijnt uit het basispakket terwijl deze op dit moment nog volledig wordt vergoed
 • Voor de aanschaf van gehoortoestellen is voortaan een eigen bijdrage vereist van 25% met een onbeperkt maximum voor de vergoeding.

Andere wijzigingen in de zorg

 • Bij opname in het ziekenhuis moet je voortaan een eigen bijdrage van 7.50 euro per dag gaan betalen aan de zorginstelling. –> Gaat niet langer door!
 • Tandartsen mogen in 2013 hun eigen tarieven niet meer bepalen. Dat betekend dat per 1 januari alle tandartsen dezelfde tarieven hanteren voor hun behandelingen.
 • Het eigen risico stijgt van 220 euro naar 350 euro, lagere inkomens worden door middel van zorgtoeslag ontzien
 • De premie in 2013 die door de werkgever wordt betaald, wordt duurder. Hoeveel de kosten gaan stijgen is nog niet bekend.

Overstappen zorgverzekering 2013

Gezien de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september kan het aantrekkelijker dan ooit worden om over te stappen van zorgverzekering. Op dit moment is het nog niet mogelijk  te wisselen. Zodra dit wel mogelijk is, wordt het mogelijk om om een goede prijs te krijgen voor de zorgverzekering. 

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico
2

Reageren op: Zorgverzekering 2013 – alle wijzigingen op een rij:

 1. Bart03/09/2012 10:59

  Bedankt voor de info, erg nuttig.

  Ik ga zeker overstappen in 2013 als ik dit zo lees.

 2. Overstappen zorgverzekering07/10/2012 20:30

  Erg nuttige informatie! Het eigen risico was inmiddels voor veel mensen duidelijk, maar vele andere punten zijn hierdoor een ondergeschoeven kindje geworden!

Reageren?