Zorgverzekeraars promoten hun zorgverzekering aan buitenlanders

Steeds meer Nederlandse zorgverzekeraars proberen nu ook mensen aan te trekken die naar Nederland toe komen om te wonen of te werken. Zij hebben immers bij wet een basis zorgverzekering nodig, de voorwaarde is dat zij hier 1 jaar of langer verblijven, dan is het verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten.

Eigenlijk is het ook goed dat bepaalde zorgverzekeraars zich ook richten op buitenlanders die Engels of een andere vreemde taal spreken. Hier zouden de meeste van hen een voorbeeld aan kunnen nemen, want hier ligt mogelijk nog een gat in de markt. Zorgverzekeraars willen voor het nieuwe jaar (2013) zoveel mogelijk klanten erbij krijgen. In november, als de premies bekend worden barst de strijd los. Hoeveel kan je dit jaar besparen met een overstap? Wie zal het zeggen…

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico
1

Reageren op: Zorgverzekeraars promoten hun zorgverzekering aan buitenlanders

  1. Anton Haas22/04/2013 18:11

    Een Spaanse studente van 24 jaar, met nog 3 maanden te gaan om af te studeren aan de universitiet van Barcelona, komt in die zelfde 3 maanden in België bij familie wonen en gaat werken bij een Nederlands bedrijf. In die maanden blijft ze op de polis van een spaanse zorgverzekeraar verzekerd.
    Is ze verplicht om een zorgverzekering in Nederland af te sluiten?
    Moet ze nog andere verzekeringen afsluiten?

Reageren?