Zorgverzekeraars IZZ en IZA verhogen zorgpremie

IZZ premieIZZ en IZA (beiden onderdeel van VGZ) verhogen hun premies voor 2015. Zowel de basis- als aanvullende zorgverzekering wordt duurder. Dat maakten beide zorgverzekeraars bekend op hun website. Vorige week verhoogden UMC en IZA (gezond samen) hun zorgpremie al.

IZZ

De premie van de naturapolis van IZZ stijgt van 92,77 naar 103,28 euro per maand (10,51 euro duurder). De restitutiepolis (vrije zorgkeuze) stijgt zelfs nog meer in maandelijkse premie: van 94,27 naar 107,72 euro per maand: een verschil van 13,45 euro per maand, ofwel 161,40 euro per jaar. Het is opvallend dat de restitutiepolis meer in premie is toegenomen dan de naturaverzekering. Het lijkt er op dat vrije zorgkeuze steeds duurder aan het worden is. Ook de aanvullende pakketten stijgen bij IZZ met ongeveer één tot drie euro per maand.

Specialisten, ZZP’ers en studenten in de zorg kunnen gebruik maken van de collectiviteitskorting van 10 procent bij IZA.

IZA

Ook de zorgverzekering van IZA (zonder collectief) wordt volgend jaar duurder: de premie stijgt met exact 10 euro per maand voor de basisverzekering en bedraagt 106,25 euro. De aanvullende pakketten stijgen met gemiddeld drie euro per maand in premie.

Verwachting overige premies

Wat de premiestijging van IZZ en IZA zal betekenen voor de overige zorgverzekeraars is lastig in te schatten. IZZ is echter wel een vrij grote verzekeraar en daarmee een mogelijk ijkpunt voor andere verzekeraars. Daarmee is de kans aanwezig dat een premiestijging van 10 euro per maand bij de andere zorgverzekeraars goed mogelijk is.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico