Zorgtoeslag in 2014 omlaag? Stap over van zorgverzekering!

Nu dat zorgverzekeraars hun premies voor 2014 hebben verlaagd, kan ook de zorgtoeslag omlaag, zo blijkt. De overheid verlaagt de zorgtoeslag voor 2014 namelijk met 16 euro per maand voor de laagste inkomens. Ook wordt de inkomensgrens voor de zorgtoeslag aangepast naar circa 28.000 euro per jaar. De inkomens daarboven komen niet langer in aanmerking voor zorgtoeslag. Ook voor partners is het maximale toetsingsinkomen aangepast naar 37.145 euro per jaar. Door de daling van de zorgtoeslag lijkt de winst voor verzekerden via daling van de zorgpremies teniet gedaan.  

Niet is echter minder waar, want in 2014 liggen de verschillen tussen hoogste en laagste premie groter dan ooit, dat geldt niet alleen voor de basisverzekering, maar ook voor de aanvullende zorgverzekeringen. Start daarom een grondige vergelijking van jouw zorgverzekering met anderen en kom erachter hoeveel je kunt besparen op de maandelijkse kosten.

Vergelijken en overstappen zorgverzekering populairder dan ooit

Sinds een aantal weken kunnen mensen overstappen naar een andere, goedkopere of betere zorgverzekering. En daar is fors gebruik van gemaakt. Dit jaar stapten in vergelijking tot vorig jaar veel meer mensen over. Vooral het online vergelijken van de zorgverzekering is zeer populair geworden.

Het is bovendien gebleken dat Nederlanders steeds bewuster kijken naar hun uitgaven voor de zorgverzekering. Zo worden dure aanvullende pakketten steeds vaker overgeslagen, verhoogt men het eigen risico of kiest men voor een budgetpolis met beperktere zorgkeuze.

Tot 31 december kan men nog wisselen van zorgverzekering.

Bron: ZorgWijzer

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico