Zorgtoeslag 6 euro omhoog voor laagste inkomens

Minder zorgtoeslagMinimuminkomens krijgen in 2015, 6 euro per maand meer zorgtoeslag dan in 2014. Dat meldt ZorgWijzer.nl. Ook meerpersoonshuishoudens met een minimumloon gaan er volgend jaar op vooruit. Zij krijgen straks 13 euro per maand meer dan in 2014 (voor twee personen). Eerder dit jaar werd al bekend dat de zorgtoeslag omhoog gaat voor de laagste inkomen en dat bijna een half miljoen mensen volgend jaar geen zorgtoeslag meer zullen ontvangen. Hierover is nu dus meer duidelijkheid. Dat blijkt ook uit de onderstaande grafiek.

Zorgtoeslag 2015

Inkomens onder modaal

Toch is er voor veel Nederlanders ook slecht nieuws. Huishoudens met hoger inkomen van (net) onder modaal bijvoorbeeld, zullen in 2015 helemaal geen zorgtoeslag meer ontvangen. Dit terwijl zij dit jaar nog  216 euro aan toeslag gestort kregen op de rekening (zie grafiek). Ook alleenstaanden met een inkomen van 1,3 keer het minimumloon gaan er fors op achteruit in 2015.

Kortom, door de wijziging van de hoogte van de zorgtoeslag en de bijbehorende grensinkomens in 2015, zullen de laagste inkomens er iets op vooruit gaan. Alle inkomens van 1,2 keer het minimumloon en daarboven echter, zullen er op achteruit gaan.

Bron: ZorgWijzer.nl

 

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico