Zorgpremie DSW niet omhoog

DSW zorgpremieZorgverzekeraar DSW heeft ook dit jaar zijn zorgpremie voor de basisverzekering als eerste bekend gemaakt. Om precies te zijn laat de zorgverzekeraar uit Schiedam de premie gelijk. In 2015 bedraagt de premie 95 euro per maand. Die premie is gelijk aan de premie van 2014, maar toch gaan verzekerden er bij DSW netto op achteruit. Dat komt omdat DSW-verzekerden een nog onbekend bedrag aan premie terugkrijgen aan het einde van dit verzekeringsjaar. Daardoor valt de feitelijke jaarlijkse premie van 2014 lager uit.

Meevaller

Dat de zorgpremie bij DSW niet omhoog gaat, is toch een meevaller, zeker gezien de berichten van het kabinet, die aangaven dat de zorgpremie volgend jaar met gemiddeld 114 euro zou gaan toenemen. Van deze richtlijn wordt vooralsnog dus duidelijk afgeweken. Een woordvoerder van DSW geeft aan dat het ministerie van Volksgezondheid een te hoge schatting heeft gedaan voor de zorgkosten. Verder gebruikt DSW een vrij fors gedeelte van zijn reserves om de premie laag te houden.

Aanvullende zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekeringen van DSW blijven tevens gelijk in premie. De dekking en polisvoorwaarden lijken ook gelijk te blijven in vergelijking met 2014.

Andere zorgverzekeraars

Of andere zorgverzekeraars de premie ook gelijk houden, is nog maar de vraag. Wel is de kans sterk aanwezig dat de stijging van de zorgpremie een stuk minder is dan door de overheid wordt beoogd. Uiterlijk 17 november hebben alle verzekeraars hun premie voor 2015 bekend gemaakt.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico