Zorgpremie De Friesland omlaag

Nadat de zorgpremies van DSW, Zilveren Kruis en Agis bekend werden gemaakt, is De Friesland in 2014 de zorgverzekeraar met de laagste zorgpremie. Althans tot nu toe, veel andere zorgverzekeraars en prijsvechters moeten de zorgpremie nog bekend maken. De premie van De Friesland wordt verlaagd met een iets meer dan 100 euro per jaar. De zorgpremie voor de goedkoopste (online) polis komt daardoor uit op 90,95 euro per maand. Bij een vrijwillig eigen risico van 500 euro betalen verzekerden 66,95 euro per maand.

De premie kan bij De Friesland fors omlaag omdat er in 2013 minder is uitgegeven aan medicijnen. Daarnaast claimt De Friesland dat er kritischer naar de prijs-kwaliteit verhouding wordt gekeken. Tevens zijn er aan aantal structurele en organisatorische verbeteringen doorgevoerd die de kosten hebben gedrukt.

De Friesland biedt 3 verschillende polissen: een online polis, een naturapolis en een restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Naast de basisverzekering heeft De Friesland 4 aanvullende zorgverzekeringen en 3 tandartsverzekeringen.

Voor het jaar 2014 betaal je meer eigen risico (360 euro), deze kan eventueel verspreid worden betaald in tien termijnen van 36 euro.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico