Zorgpremie CZ lager in 2013

Zorgverzekeraar CZ verlaagt volgend jaar de zorgpremie. In 2013 betalen klanten 2,20 euro per maand minder voor hun zorgverzekering. Per jaar komt dit neer op 26,40 euro. Dat is toch een aanzienlijk verschil, want men verwachtte juist dat de meeste zorgverzekeraars hun zorgpremie zouden laten stijgen met ongeveer 2%. Ook minister Schippers gaf dit eerder aan. CZ is na VGZ, Achmea, Unive en Menzis een van de grotere zorgverzekeraars die de premie bekend maakt. De publicatie van zorgpremies zal nu bij andere verzekeraars  gaan ook losbarsten.

De daling in zorgpremie wordt 105,60 euro per maand en is mede mogelijk doordat CZ vrij positieve resultaten heeft geboekt, door het scherp inkopen. Ook de verhoging van het eigen risico in 2013 heeft invloed op de zorgpremie.

Aanvullende verzekering
De aanvullende zorgverzekering blijft komend jaar gelijk bij CZ, dat is dus goed nieuws voor huidige klanten en mogelijk toekomstige overstappers. CZ brengt verder een nieuwe Zorgbewustpolis voor nieuwe klanten, de zorgpremie van deze verzekering is 101,90 euro per maand en daarmee een stukje goedkoper dan de standaard Naturapolis. Dit komt omdat deze zorgverzekering alleen via internet kan worden afgesloten en puur per automatische incasso kan worden betaald.

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico