Zorgpremie 2014 berekenen

De verwachting is dat de zorgverzekering in 2014 met enkele tientallen euro’s tot wel 200 euro per jaar omlaag gaat. In het afgelopen jaar bleek dat de zorgverzekeraars samen bijna €1,5 miljard winst hebben gemaakt. Dit nieuws kwam via telegraaf.nl naar voren. Daardoor hebben zij een flinke reserve opgebouwd waardoor ze de zorgpremie voor 2014 weer kunnen laten dalen. Dat is immers wel zo eerlijk, mensen betaalden in de afgelopen jaren namelijk steeds meer aan zorgpremie terwijl de inhoud van het basispakket steeds minder wordt.  

Bereken hieronder jouw zorgpremie voor 2014, aangeboden door ZorgWijzer:

ZorgWijzer.nl

Door de verwachte daling bij zorgverzekeraars  kunnen de verschillen in zorgpremie nog groter zijn dan in voorgaande jaren. Daarom is het wel degelijk zaak om te vergelijken tussen verschillende zorgverzekeringen. Dit kan zodra alle verschillende zorgverzekeraars met hun premies naar voren komen. De verwachting is dat dit rond begin november gebeurd. DSW heeft tot dusver als enige zijn zorgpremie bekend gemaakt. Zij verlagen hun premie met 7,50 euro per maand. Stad Holland is de volgende partij die zijn premie bekend gaat maken.

Tot er meer bekend is kunnen we je alvast wel een schatting geven van de zorgpremie voor jouw zorgverzekeraar. Wij maken daarvoor gebruik van een slimme tool die de premie kan inschatten en berekenen aan de hand van het verleden en Prinsjesdag.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico
2

Reageren op: Zorgpremie 2014 berekenen

  1. Mike07/10/2013 13:28

    Hoe komen jullie aan die cijfers?

  2. Redactie08/10/2013 10:34

    Hallo Mike,
    De cijfers zijn gebaseerd op het verleden en op toekomstige voorspellingen.

Reageren?