Werelddekking geschrapt uit basisverzekering

Minister Schippers wil de werelddekking uit het basispakket gaan schrappen per 1 januari 2014. Dit zou betekenen dat de standaard basisverzekering niet langer behandelingen vergoed buiten Europa. Stel dat je in Afrika of Zuid Amerika ziek wordt of een ongeval krijgt, dan moet je zelf volledig voor de kosten opdraaien. Met de maatregelen wil de minister 60 miljoen euro besparen op de zorgkosten.

Gelukkig is er nog wel de Europese dekking voor de basis zorgverzekering, deze verdwijnt vooralsnog nog niet uit het basispakket. Het is echter nog niet zeker of de dekking geldt voor heel Europa of alleen binnen de Europese Unie.

In de eerste helft van 2013 waren er maar zeer beperkt veranderingen in het basispakket, goed nieuws dus. Helaas is er te vroeg gejuicht, want dit is voor veel mensen een ingrijpende maatregelen die men toch wel enigszins in de  portemonnee gaat voelen. De gemiddelde reisverzekering kost namelijk tussen de 3 en 5 euro per maand.

De volledige dekking en andere veranderingen in het basispakket worden pas halverwege november 2013 openbaar gemaakt. Wij zullen hier uiteraard verslag van doen.

Update, oktober 2013: de werelddekking blijft gewoon onderdeel van het basispakket

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico
1

Reageren op: Werelddekking geschrapt uit basisverzekering

  1. Jolanda05/08/2013 8:54

    Ja, ze houden daar in Den Haag maar niet op met het paracetamol politiek! Dit is het probleem verplaatsen, niet oplossen! Het probleem o.a. fraude, blijft gehandhaafd, de veroorzaker komt er weer mee weg, hiermee zadelen ze nu andere met dit probleem op! Hoe krijgt ze het bedacht?!

Reageren?