Verzekeraar Interpolis verlaagt de zorgpremie

Vandaag heeft verzekeraar Interpolis (van Rabobank) aangekondigd zijn premie voor de zorgverzekering te verlagen met 7,65 euro per maand. De maandelijkse premie komt daarmee uit op 102,10 euro. Dat is per jaar een verlaging van 91,80 euro. Percentueel ligt de premie bij Interpolis 6,8 procent lager dan in 2013. Rekeninghouders bij Rabobank krijgen 10 procent korting op de premie van de basisverzekering. Bij een hoogste vrijwillig eigen risico (860 euro per jaar) betalen verzekerden bij Interpolis slechts 71,19 euro aan premie (incl. korting voor rekeninghouders).

Aanvullende verzekering Interpolis

Wel bleek dat de zorgverzekeraar acupunctuur laat verdwijnen uit hun aanvullende pakketten: ZonderMeer, MeerZeker en ZonderZorgen. Deze verzekeringen zijn respectievelijk 5,40, 10,16 en 15,47 euro per maand.

Vorige maand verlaagden o.a. Zilveren Kruis, Agis en DSW de premie al met ongeveer 8 euro op maandbasis. Doordat verzekeraar afgelopen jaar meer winst hebben gehad willen zij verzekerden laten profiteren door het verlagen van de premie. Overigens bleek uit een artikel van het financieel dagblad dat een groot deel van de winst zal worden benut door de marketingafdeling van de verzekeraars in de hoop meer verzekerden binnen te halen.

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico