Verlaging premie zorgverzekering bij Menzis

Menzis verlaagt de premie voor de basis zorgverzekering naar 86,50 euro per maand. De verzekeraar behoort daarmee tot de 3 goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland. Menzis is met hun online polis bijvoorbeeld goedkoper dan CZ en VGZ . Vorig jaar bedroeg de premie nog 97,25 euro per maand. In totaal daalde de premie dus ruim 10 euro. Bij een eigen risico van 860 euro (het maximale bedrag) krijgen verzekerden een mindering van de premie. Men betaalt dan 66,50 euro per maand. De restitutieverzekering van Menzis is wel wat duurder. Deze kost 99,50 euro per maand bij 360 euro eigen risico.

De aanvullende zorgverzekering zijn veelal leeftijdsafhankelijk, jongeren krijgen korting terwijl ouderen iets meer moeten betalen. Menzis biedt verschillende pakketten voor aanvullende zorg

Winst voor verzekeraars

Eerder deze maand verlaagden zorgverzekeraars als Zilveren Kruis, Agis en VGZ de premie al met gemiddeld 7,5 tot 12 procent per jaar. De daling van de basispremie is vooral te wijten aan de enorme winsten die verzekeraars afgelopen jaar hebben gemaakt vanwege het goedkoper inkopen van zorg en medicijnen. Wel is de kans groot dat de zorgtoeslag in 2014 lager zal uitvallen, ook omdat de zorgtoeslag een andere manier wordt berekend dan in de jaren ervoor.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico