Tandarts klaagt over vergoedingen Menzis

Veel tandartsen zijn niet blij met de vergoedingen voor de mondzorg die Menzis onlangs op hun website presenteerde. De officiële tarieven zelf staan nog niet eens vast, Menzis is aan het bluffen, claimen tandartsen. In sociale media maken ze duidelijk dat het onmogelijk is dat Menzis nu al weet wat ze gaan vergoeden zonder de officiële prijzen te zien.

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering van Tandheelkunde sluit zich ook hierbij aan en vind het raar dan Menzis iets publiceert wat nog niet officieel bekend is. Deze maatschappij is momenteel zelfs nog in gesprek met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de tarieven voor 2013. De prijzen worden volgens hen geïndexeerd ten opzichte van vorig jaar.

Reactie Menzis

De zorgverzekeraar vind het jammer dat er zo wordt gereageerd. De tarieven hadden niet openbaar moeten worden gemaakt. Het gaat om een conceptlijst die pas definitief wordt zodra NZa de officiële lijst aankondigt. Wat Menzis heeft gedaan, is tarieven opgesteld op basis van wat al bekend was. Zij willen klanten zo snel mogelijk voorzien van nieuwe informatie zodra deze beschikbaar is. De definitieve tarieven en vergoedingen worden eind oktober medegedeeld bij de klanten van Menzis

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico
1

Reageren op: Tandarts klaagt over vergoedingen Menzis

  1. J.D.Koster30/11/2012 13:48

    Kunt u mij de polisvoorwaarden voor tandzorg 1 doen toekomen?
    Bijvoorbaat dank

Reageren?