Stijging zorgpremie 2015 verwacht

Een aantal grote zorgverzekeraars onder de Achmea groep verlaagden vandaag de zorgpremies voor het kalenderjaar 2014 met gemiddeld 8 procent. De verwachting is ook dat andere zorgverzekeraars dit voorbeeld zullen volgen. In 2015 wordt er door het ministerie van volksgezondheid echter alweer een stijging verwacht, zo meldt het financieel dagblad. Dit komt omdat de zorgverzekeraar er in dat jaar een aantal belangrijke taken bij krijgt. Deze taken vallen in 2014 nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Naar schatting resulteert dit per verzekerde in ongeveer 50 euro aan extra kosten per jaar, berekende het ministerie van volksgezondheid.

Geestelijke gezondheidszorg

Om precies te zijn zullen de geestelijke gezondheidszorg en thuisverpleging in 2015 niet langer worden onderverdeeld via de AWBZ. In plaats daarvan zal de zorgverzekeraar zaken als zorginkoop, vergoedingen en administratie rondom deze geestelijke gezondheidszorg zelf moeten afhandelen. Dit resulteert in een sterke stijging van de kosten die verzekeraars moeten maken. Per verzekerde ligt dit bedrag op ongeveer 50 euro. Mogelijk zal de kostenstijging in 2015 uitlopen op ongeveer vijf euro per maand.

Besparen in 2014

In 2014 ligt de premie dus nog gunstig voor verzekerden, want DSW, Zilveren Kruis, OZF, Agis, Pro Life en Avero Achmea verlaagden de premie. Alle redenen om nu een overstap te maken naar een goedkope zorgverzekering en te besparen, want in 2015 zullen de premies mogelijk weer omhoog gaan.

Bron

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico