Steeds meer mensen bezuinigen op zorgverzekering

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Nederlanders prijsbewuster worden over de kosten van hun zorgverzekering. Zelfs nog veel sterker dan in voorgaande jaren. Ook uit een kort onderzoek van www.zorgkeus.nl blijkt het dat steeds meer mensen kiezen voor een zorgverzekering met minder toeters en bellen. Met andere woorden, mensen kiezen voor een het standaard basispakket zonder een aanvullende verzekering. Daarnaast kiezen consumenten steeds vaker voor een zorgverzekering met een hoger eigen risico, waardoor men minder zorgpremie betaalt. Men hoopt op deze manier geld te besparen indien men in een bepaald jaar minder gebruik maakt van zorg.

Uit een groter onderzoek van verzekeringssite werd bekend dat 12 procent van de mensen overstapt naar een zorgverzekering met een eigen risico van 450 euro of meer. Dat is ongeveer 6 procent meer dan in 2011. Ook de aanvullende zorgverzekering wordt in 11 procent van de gevallen niet gekozen, veel meer dan vorige jaren.

Naast dat mensen prijsbewuster worden, gaan meer mensen op het internet om diverse zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken op zorgpremie, beoordeling en de kosten van aanvullende pakketen per verzekeraar.

Bron: Telegraaf

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico