Rollators populairder dan ooit

Per 1 januari verdwijnt de rollator uit het basispakket van de zorgverzekering, terwijl deze tot op heden nog volledig werd vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is te danken aan het lenteakkoord, waar een aantal belangrijke, ingrijpende afspraken werden gemaakt op het gebied van zorg en de zorgverzekering in 2013.

Het is daarom ook niet gek dat er nu een run op rollators ontstaat. Ouderen willen voordat deze uit het pakket verdwijnt nog even snel een rollator aanschaffen. Dit kan ze namelijk ruim honderd euro besparen. Rollators worden alsmaar populairder en de rollatorfabrieken draaien dus op volle toeren.

Mensen met een gehoortoestel kunnen overigens ook geld besparen door nog dit jaar een gehoortoestel aan te schaffen. Op dit moment bedraagt de vergoeding daarvoor ruim 500 euro. In 2013 zal men 25% van de aanschafprijs zelf moeten betalen, wat in de praktijk neerkomt op een dikke 125 euro.

Mensen die binnenkort in aanmerking komen voor een rollator of gehoorapparaat doen er dus verstandig aan om tijdig beroep te doen op de zorgverzekering.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico