Overstappen van zorgverzekering levert 100 euro besparing op

Het klinkt te mooi om waar te zijn, een paar keer klikken en je hebt zo €100,- verdiend. Toch kan het zo makkelijk zijn, het overstappen van zorgverzekeraar levert namelijk in de helft van de gevallen meer dan €100,- per jaar op en is zo gedaan online. Voor 25% van de gevallen ligt het iets lager, maar nog steeds is het lekker om over te stappen en je premie omlaag te zien gaan.

Het onderzoek komt van de website 2014zorgverzekering, zij hebben een grote groep overstappers gevraagd hoeveel ze nu werkelijk besparen op hun zorgverzekering na hun overstap van zorgverzekeraar. Hieruit blijkt dat veruit de meeste mensen er flink op vooruit gaat, slechts 1% geeft aan er op achteruit te gaan. 16% zegt zelfs meer dan €150,- te besparen op jaarbasis.

Het is dan ook niet gek dat afgelopen jaar 1,2 miljoen mensen besloten over te stappen van zorgverzekering. Dit aantal groeit elk jaar, en ook de crisis maakt de consumenten kritischer en geld bewuster. Als er ergens op bespaart kan worden, wordt die kans meteen aangegrepen. Dit zal er op lange termijn ook voor blijven zorgen dat verzekeraars scherpe premies zullen hanteren, en de zorg uiteindelijk dus ook betaalbaar blijft.

Het beeld is wel licht vertekend, omdat niet alleen het overstappen voor een koste besparing hoeft te zorgen, ook het verhogen van het eigen risico verlaagt de premie. Voor 2014 wordt verwacht dat de premies van alle zorgverzekeraars omlaag zullen gaan.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico