Nederlands stappen over op online zorgverzekering

Veel mensen die in 2013 gaan overstappen van zorgverzekering, kiezen veelal voor een online verzekering. Deze zorgverzekeringen hebben over het algemeen een lagere zorgpremie. Dit komt omdat zaken als vergoedingen, declaraties en communicatie via het internet plaatsvindt. Dit is veel effectiever dan bij een reguliere zorgverzekering het geval is en daardoor goedkoper voor zorgverzekeraars om aan te bieden. Besparingen lopen op tot 100 a 200 euro op jaarbasis.

Zorgverzekeraars als CZ, VGZ, Menzis en Univé bieden goedkope online zorgverzekeringen aan voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Vaak, maar niet altijd gaan deze zorgverzekeringen schuil onder een andere, frisse naam. Deze ziektekostenverzekeringen zijn beslist niet minder dan normale zorgverzekeringen, maar worden op een andere manier opgezet en beheerst. Dit kan voor bepaalde doelgroepen interessant zijn, bijvoorbeeld voor studenten. Zij zijn immers gewent om te werken met het internet. Voor ouderen is een online zorgverzekering minder handig.

Volgens verwachtingen zijn er in 2013 meer dan 1 miljoen mensen met een “online” zorgverzekering. Dit aantal zal alleen maar verder groeien de komende jaren. Tegenwoordig worden steeds meer producten en diensten online aangeboden, denk bijvoorbeeld aan vakanties en vliegtickets, nu zijn de zorgverzekeringen aan de beurt.

Benieuwd naar deze online zorgverzekeringen? Vergelijk deze dan allemaal op onze vergelijkingspagina!

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico