Zorgverzekering 2013 duurder vrezen veel Nederlanders

Zoals je wellicht al weet gaat de premie van de zorgverzekering in 2013 weer een beetje omhoog. Dat ligt ook in de lijn der verwachting, ieder jaar wordt deze namelijk duurder. Hoeveel is nog de vraag Sommigen verwachten en vrezen een stijging van maar liefst 9 procent. Dit zou een forse stijging betekenen. Laten we echter niet teveel op de zaken vooruitlopen.

Wat wel zeker is, is dat het eigen risico naar 350 euro zal stijgen in 2013. Dit resulteert uit de afspraken die genomen zijn in het lenteakkoord. Veel Nederlanders zijn daarom bang dat de rekening voor de premie nog maar moeilijk kunnen betalen.

Er is wel 1 lichtpuntje, bij eerdere stijgingen van het eigen risico bleef de stijging van de premie relatief beperkt. Ook voor de zorgverzekering in 2013 verwachten analisten daarom een beperkte stijging.

Dankzij al de veranderingen in het basispakket en de verhoging van het eigen risico overwegen veel Nederlanders over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Vorig jaar stapten al 1 miljoen mensen over, de verwachting is dat het er dit jaar nog meer zullen zijn.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico