Nederlanders twijfelen over online zorgverzekering

Minsister Schippers van volksgezondheid laat aan de pers weten dat veel Nederlanders anno 2013 nog niet vertrouwd zijn met een digitale, online zorgverzekering. Vooral ouderen en mensen die niet handig zijn met een computer hebben absoluut geen baat bij zo’n zorgverzekering. Zij is dan ook fel tegen de plannen van D66 om de zorgpolis in 2014 standaard per e-mail te bezorgen om zo kosten te besparen.

Polissen worden sinds kort al via de e-mail verstrekt in plaats van de post, maar alleen als de consument daar expliciet toestemming voor heeft gegeven. Veel (budget) zorgverzekeraars bieden consumenten bovendien een zorgverzekering aan waarbij je online alle zaken rondom je polis moet regelen en in de gaten kunt houden. Zo verlopen declaraties, vergoedingen en het afsluiten van aanvullende zorg pakketten allemaal via het internet of e-mail.

Veel mensen zijn echter nog niet klaar voor deze digitale revolutie. Voor studenten en jongeren zijn deze verzekeringen wel zeer aantrekkelijk, want deze zijn – vanwege o.a. logistieke besparingen – over het algemeen een stuk goedkoper dan “reguliere” ziektekostenverzekeringen.

Tot eind januari 2013 kan men nog officieel een overstap maken naar een andere zorgverzekering. Let er wel op dat, als je wilt overstappen, je de “oude” ziektekostenverzekering voor 31 december 2012 opzegt.

Bron: Telegraaf

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico