Meer premie voor stevige rokers en drinkers

Veel zorgverleners pleiten voor een soort heffing voor mensen die ongezond leven, dat wil zeggen: veel roken, overmatig drinken en/of vet eten. Deze mensen zouden een hogere premie voor hun zorgverzekering moeten betalen.

Steeds meer medisch specialisten, doktoren en verplegers zijn het namelijk beu en zien steeds vaker dat juist dit soort mensen met hart, darm en longklachten in het ziekenhuis terecht komen. Zorgvisie deed onderzoek naar een groot aantal zorgverleners en kwam tot deze conclusie. Zorgverleners willen dus een toeslag op een ongezonde levensstijl. De kans dat een dergelijke toeslag komt is echter erg klein. De vraag is namelijk hoe men dit wil controleren? Wat zeker is dat er diverse wetenschappelijke onderzoeken zijn die aantonen dat een gezonde levensstijl: gezond eten, regelmatig beweging de kans op ziektes op zowel korte als lange termijn drastisch verkleint. En dat een mensen met een ongezonde levensstijl systematisch meer zorg nodig hebben.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico
2

Reageren op: Meer premie voor stevige rokers en drinkers

 1. de Haan26/10/2012 0:10

  Als die klootzakken nou zorgen dat zorg voor gezonde mensen goedkoper wordt ipv ze gewoon nog meer gaan verdienen aan ongezonde mensen.. Het is wel eerlijk dat die mensen meer moeten betalen dan gezonde mensen, maar niet om die verzekeraars meer geld in het laatje te brengen..

 2. Woest27/10/2012 6:40

  De zorg zit kennelijk vol met discriminanten. Goedkoper voor gezonde mensen? dan ook geodkoper voor ongezonde mensen!
  Wat een buitengewoon irritante stemmingmakerij is dit weer.
  Ook al zou ik ooit om wat voor reden dan ook een extra toeslag ontvangen, ik betaal hem gewoonweg niet. Er staat een premie voor de verzekering en daarmee is de kous af.
  Krijg de pip maar.
  Alles wat extra komt gaat simpelweg bij het oud papier.

Reageren?