Meer dan helft van Nederlanders trouw aan zorgverzekeraar

Van alle Nederlanders maakte 60 % nooit eerder een overstap naar een andere zorgverzekeraar, althans sinds 2006. Zij zijn dus al ruim 6 jaar trouw aan hun zorgverzekering. De rest van de mensen stapten gemiddeld 1,6 keer over van zorgverzekering.

Volgens kenners is die laatste groep het verstandigst. Een overstap kan in veel gevallen een wijze beslissing zijn, veel mensen betalen namelijk onnodig veel premie voor hun zorgverzekering. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) deed hier eerder al onderzoek na en kwam tot de conclusie dat sommige gezinnen zelfs 1000 euro op jaarbasis kunnen besparen via een strategische overstap van zorgverzekering.

Een andere manier om geld te besparen is om ieder jaar met een kritische blik te kijken naar de zorg die je echt nodig hebt. Aanvullende verzekeringen kosten namelijk veel geld en vaak zijn ze niet nodig. Soms kan een aanvullende verzekering voor een bepaalde periode nuttig zijn, maar zodra er geen gebruik van wordt gemaakt kan men de verzekering beter stop zetten of kiezen voor een pakket voor een lagere prijs en minder dekking.

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico