Laatste mogelijkheid voor overstappen zorgverzekering

Morgen, 31 december de laatste mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Veel mensen wachten op het laatste moment met overstappen om zo maximaal van de kortingen te profiteren. Tijdens het afsluiten van de nieuwe zorgverzekering kan je de opdracht geven aan de nieuwe zorgverzekeraar om de oude op te zeggen. Dat is wel zo handig en bespaart jou heel wat administratief werk.

Wisselen na 31 december

Wisselen van zorgverzekeraar na 31 december is mogelijk, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je voor 31 december zelf je zorgverzekering stopzet. Geef in dat geval ook aan welke aanvullende verzekeringen moeten worden opgezegd bij jouw oude verzekeraar. Dat kan het best per telefoon en een aangetekende brief als bewijsstuk. Na het opzeggen heb je vervolgens tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Let op: opzegging van de oude ziektekostenverzekering moet voor 1 januari bij de zorgverzekeraar binnen zijn als je na 31 december nog wilt overstappen. Als je voor 31 december overstapt, helpt je nieuwe zorgverzekeraar met het opzeggen van je oude verzekering.

Populaire zorgverzekeringen in 2014

Tijdens de laatste paar dagen van december is gebleken dat de meeste mensen kiezen voor een goedkopere internet- of budgetverzekering. Daarbij wordt ook het eigen risico steeds vaker op vrijwillige basis verhoogd, waardoor men korting ontvangt op de maandelijkse premie. Aan de hand van het aantal afgesloten zorgverzekeringen in de afgelopen dagen hebben wij daarom het onderstaande lijstje vastgesteld van de meest populaire zorgverzekeringen.

  1. Anderzorg (goedkoopste met hoog eigen risico)
  2. FBTO (modules die aan- en uit kunnen worden gezet
  3. Ditzo (goedkoopste verzekeraar met vrije zorgkeuze)
  4. De Friesland (korting van 96 euro)
  5. Bewuzt
  6. Zilveren Kruis

Dit betekent natuurlijk niet dat één van deze partijen ook voor jou de beste keus is. Bekijk onze zorgvergelijker voor een compleet overzicht van zorgverzekeraars.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico