Je hebt nog 4 dagen de tijd om te wisselen van zorgverzekering

In de laatste week van 2013 zijn veel mensen (soms halsoverkop) druk bezig met het vergelijken en afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Het is gebleken dat het ook voor 2014 zeer voordelig kan uitpakken om te wisselen van zorgverzekeraar. Let wel dat je nog maar een aantal dagen de tijd hebt om een overstap te realiseren.

Overstappen na 31 december?

Hoewel het in het algemeen niet wordt aangeraden, is het bij wet nog mogelijk om na 31 december over te stappen. Dit brengt echter wel wat nadelen met zich mee:

  • Je moet zelf je “oude” zorgverzekering opzeggen (voor 1 januari)
  • Je moet soms twee keer de maandelijkse zorgpremie betalen: van je oude en van je nieuwe zorgverzekeraar (één daarvan krijg je natuurlijk wel weer teruggestort)
  • Je kunt nog niet gelijk gebruik maken van een lagere premie of ruimere dekking.
  • Kortingsacties zijn soms al verlopen

Vanwege de bovenstaande redenen wordt het (ook door zorgverzekeraars) meestal niet aangeraden om na 31 december een overstap te maken.

Korting op de zorgverzekering

Ook dit jaar zijn er weer verschillende verzekeraars die interessante kortingen geven bij het afsluiten van hun zorgverzekering. We noemen hieronder de meest voordelige kortingen:

Verzekeraar Korting
Menzis 50 euro cashbackkorting bij het afsluiten van de BudgetBewust polis
De Friesland 96 euro retour op je rekening bij het afsluiten van de goedkoopste zorgverzekering
HEMA Het hele jaar 10 procent korting op (bijna) alle HEMA producten
VGZ Zeer ruime korting (tot 15 procent) op basis- en aanvullende verzekering via ING Bank

Goedkoopste zorgverzekeringen

Anderzorg heeft in 2014 niet alleen de goedkoopste zorgverzekering, maar ook de meest gekozen zorgverzekering. Bij het maximale eigen risico betalen verzekerden slechts 62,25 euro per maand. Bij een minimaal eigen risico is ZEKUR de goedkoopste optie. Verzekerden betalen “maar” 80,25 euro per maand. Kijk in onze zorgvergelijker voor alle premies.

Vrije zorgkeuze
Vrije zorgkeuze is voor veel mensen erg belangrijk, want zo zijn zij er zeker van dat zij in het gewenste ziekenhuis behandeld kunnen worden. Ditzo heeft dit jaar de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze uit zorgverleners, specialisten en ziekenhuizen. Je ontvangt altijd ten minste 100% vergoeding van het marktconforme of wettelijke tarief. De zorgverzekering van Ditzo is al beschikbaar vanaf 66,75 euro per maand.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico