Hoeveel mensen stappen over van zorgverzekering in 2013?

De verwachting is dat ongeveer 1 op de 15 à 16 Nederlanders een overstap van zorgverzekering gaat maken in 2013. Dat komt neer op pakweg 1,2 miljoen mensen (6,5 % van de bevolking). Waarom stappen er niet meer mensen over, als er echt wat te besparen valt?

Dat is een goede vraag, veel mensen vinden dat er veel gedoe is bij het overstappen naar een andere zorgverzekering. Tegenwoordig is deze bezorgdheid echter niet nodig, met de komst van het internet wordt het steeds eenvoudiger en overzichtelijker om zorgverzekeringen te vergelijken. Bovendien krijg je vaak hulp bij het omzetten van je “oude” naar je “nieuwe” zorgverzekering, dan is het zo gepiept.

Verder zijn mensen bang dat een “nieuwe” zorgverzekering qua service misschien minder goed is. Ook dat argument is te weerleggen, zo bleek uit onderzoek dan bijna alle Nederlanders tevreden zijn met hun zorgverzekering. Zorgverzekeraars scoren bijna altijd minimaal een dikke 7,5 en in een aantal gevallen zelfs hoger dan een 8! De service hoeft dus geen issue te zijn. Vind hier tips die je helpen voor en bij het overstappen.

Inmiddels hebben vrijwel alle zorgverzekeraars hun premie voor 2013 bekend gemaakt. Ook dit jaar zijn de verschillen weer duidelijk zichtbaar. Een aantal prijsvechters zoals AnderZorg (onderdeel van Menzis) heeft bijvoorbeeld een zeer scherpe premie, net zoals vorig jaar het geval was. Het wordt dan ook verwacht dat veel mensen naar dit soort prijsvechters gaan overstappen. Op deze manier kan men vrij eenvoudig 150 euro op jaarbasis besparen. Andere budget zorgverzekeraars die met elkaar zullen gaan concurreren zijn: ZEKUR (van Univé), Bewuzt (van VGZ), Ditzo en CZ Direct. Deze partijen hebben hun zorgpremie nog niet bekend gemaakt.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico