Hoeveel kun je besparen op de zorgpremie 2014?

Alle Nederlandse zorgverzekeraars hebben hun zorgpremie voor het jaar 2014 bekend gemaakt. Het vergelijken en overstappen van zorgverzekering kan nu echt gaan beginnen. Graag willen wij eerst even een mooi overzicht tonen van alle premies bij de verzekeraars. In het overzicht zie je direct waar je hoeveel premie betaalt en hoeveel korting je kunt ontvangen door middel van vrijwillig verhogen van het eigen risico of door andere acties en kortingen die gelden.

Premie overzicht 2014

In het onderstaande overzicht tonen we de “vanaf” premies. Dit zijn de laagst mogelijke premies. Soms is er zelfs nog meer korting te krijgen middels collectiviteit. Sommige verzekeraars staan dubbel vermeldt omdat zij verschillende polissen aanbieden. Je kunt een groot deel van de onderstaande premies bij ons vergelijken.

De gemiddelde basispremie ligt in 2014 op 94,36 euro, dat is ongeveer een tientje lager dan vorig jaar. Bij een hoger eigen risico (860 euro) betalen verzekerden gemiddeld 73,68 euro aan basispremie.

Wat opvallend is, is het verschil tussen de hoogste en laagste basispremie is in 2014: 18,85 euro per maand (of 226,20 euro per jaar). Dit geldt voor een eigen risico van 360 euro. Vorig jaar was het verschil net wat lager: 15,10 euro per maand.

Bij het maximale eigen risico van 860 euro lopen de verschillen in zorgpremie nog veel verder uiteen. Het verschil tussen de hoogste premie: 89,12 euro per maand (Zilveren Kruis restitutie) en de laagste premie: 62,25 euro (AnderZorg natura), is maar liefst 26,87 euro per maand, dat is 322,44 euro per jaar! Afgezien van de zorgkeuze is er tussen deze zorgverzekeringen geen verschil in dekking. Er is dit jaar dus nog veel meer te besparen op de basisverzekering dan in voorgaande jaren.

Top 5 zorgpremies 2014

MijnZorgverzekering deed onderzoek naar waar de premies het laagst liggen. Dit laten we zien in de onderstaande grafieken. Wat zijn bijvoorbeeld de goedkoopste premies met vrije zorgkeuze, waar betaal je het minst voor maximale vergoeding bij de tandarts en waar zijn behandelingen voor fysiotherapie therapie het best gedekt?

Hieronder de vijf goedkoopste premie bij het standaard eigen risico van 360 euro. Let op bij het afsluiten van de budgetpolissen, (bijv. bij ZEKUR). Bij deze verzekeraars is de premie laag, maar de zorgkeuze zeer beperkt.

Bij een hoger eigen risico krijg je korting op je zorgpremie. Dit zijn de vijf goedkoopste basispolissen bij een maximaal eigen risico van 860 euro:

Vrije zorgkeuze is wel zo handig, je kunt dan zelf kiezen uit de zorgverlener/zorgaanbieder van jouw keuze. Voor aanvullende zorg krijg je dan altijd 100 procent van het marktconforme tarief vergoed voor behandelingen. Ook kun je kiezen uit alle ziekenhuizen in geval van geplande zorg, zoals een knie- of staaroperatie. Hieronder de vijf goedkoopste zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze bij een standaard eigen risico en een maximaal eigen risico.

Zilveren Kruis voordelig voor aanvullende zorgverzekeringen

Zilveren Kruis van Achmea heeft in 2014 de goedkoopste basisverzekering plus fysiotherapie met alle consulten vergoed. De premie komt uit op 114,95 euro per maand. Ook de tandartsverzekeringen zijn bij Zilveren Kruis scherp geprijsd. Zij hebben de goedkoopste tandartspremie bij een 100 procent vergoeding tot 1000 euro). De kosten zijn dan 108,06 euro. Kortom, Zilveren Kruis spant de kroon als het gaat om de goedkoopste aanvullende zorg pakketten.

Voor brillen en lenzen zijn verzekerden bij FBTO weer goedkoper uit en bij vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen kan men het beste overstappen naar VGZ. Kijk voor een completer overzicht in onze zorgvergelijker.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico