Hoe je jouw zorgverzekering kunt gebruiken om gezond te worden en te blijven

Veel mensen zien de zorgverzekering als een verzekering die men liever niet gebruikt, het is immers een verzekering die je vooral gebruikt bij ziekte. Niets is echter minder waar. Veel zorgverzekeraars bieden een aantal handige diensten om je op gebied van gezondheid, gezond te krijgen en te houden. Dat is niet alleen voor jou interessant, maar ook voor de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars hoeven immers minder te vergoeden als zij gezondere verzekerden hebben. Een win-win situatie dus. Veel mensen hebben nog nooit gehoord van dit soort gezondheidsdiensten. Informeer dus snel bij je verzekeraar voor het volgende:

Gezondheidsadvies

Met veel aanvullende zorgverzekeringen kun je terecht voor consult bij een speciale arts. Die helpt je bij vragen over sporten en je fysieke gesteldheid. Ook voeding kan daarbij een rol spelen. Zulke artsen kunnen advies geven over hoe je het best fit kunt worden of blessures kunt voorkomen en verhelpen.

Korting op sportschool

Een aantal zorgverzekeraars (zoals CZ) kan voor korting zorgen bij de fitnessschool. Je kunt zelfs een heel programma volgen om snel af te vallen. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs korting aan een bezoek aan de sauna!

Afvallen

Veel zorgverzekeraars hebben deskundigen in dienst die je adviseren hoe je het beste kan afvallen op een verantwoorde wijze. Zo hebben sommige verzekeraars zelfs een speciale dieetcoach in dienst die je helpt gezonder te eten en het eetgedrag te wijzigen. Het einddoel is natuurlijk om af te vallen.

Health check

Bij een groot aantal aanvullende pakketten kun je een gratis gezondheidscheck doen. Je kunt dan bijvoorbeeld je bloed laten controleren of een compleet lichamelijk onderzoek doen. Ook wordt er gekeken naar veel voorkomende ziektes.

Cursussen

In veel gevallen kun je bij je zorgverzekeraar terecht voor een speciale cursus om te stoppen met roken. Tevens zijn er cursussen beschikbaar voor reanimeren en EHBO.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico