Heb je een aanvullende zorgverzekering nodig in 2014?

Veel mensen weten niet of een basis zorgverzekering genoeg dekking zal bieden voor hun specifieke situatie. Daarom kan een aanvullende zorgverzekering uitkomst bieden. Toch is het verstandig er zeker van te zijn dat je wel echt aanvullende zorg nodig hebt,  deze zorgverzekeringen brengen namelijk extra kosten met zich mee. Deze lopen soms op naar enkele tientallen euro’s per maand. Het zou zonde zijn als die in rook op gaan. Daarom hebben wij een aantal stellingen voor jou, zodat je een idee krijgt of een aanvullend pakket voor jou een goed plan is. Is de stelling voor jou van toepassing? Kijk dan in de advieskolom.

 Stelling Advies
Je gaat gemiddeld meer dan 10 keer per jaar naar de huisarts Bezoek aan de huisarts wordt volledig vergoed door de basisverzekering en valt tevens niet onder het eigen risico. Een aanvullende zorgverzekering is niet nodig.
Je sport veel en hebt dikwijls te kampen met blessures, of: je hebt vaak klachten aan spieren of gewrichten Reken van tevoren goed uit wat de kosten zijn van de fysiotherapeut zonder aanvullende zorgverzekering en weeg het verschil af tegen de kosten van een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie
Je gaat meer dan 2 maal per jaar naar de tandarts voor behandelingen aan het gebit, zoals: het aanleggen van kronen, bruggen of implantaten. Of: je hebt behoefte aan orthodontie Weeg het verschil in kosten bij het zelf betalen van de behandelingen af tegen de kosten van een tandverzekering en het eigen risico. Ben je goedkoper uit bij een aanvullende tandverzekering? Overweeg deze dan af te sluiten.
Je brengt meer dan 3 weken per jaar door in het buitenland, bijv. voor  werk, wintersport of andere vakanties. Het basispakket vergoed spoedeisende hulp in het buitenland, maar alleen tegen de Nederlandse marktconforme tarieven. Bij veelvuldig bezoek aan het buitenland is het soms de moeite waar een doorlopende reisverzekering te nemen of aanvullende zorgverzekering voor volledige vergoeding van alle zorg in het buitenland.
Je hebt hulpmiddelen omdat je zelfstandig niet of lastig kunt lopen Overweeg een aanvullende zorgverzekering die kosten vergoed voor de aanschaf van rollators, looprekken of serveerwagens
Je wilt vergoeding ontvangen voor de pil of andere anticonceptie Er zijn relatief goedkope aanvullende pakketten die anticonceptie vergoeden. Informeer bij de zorgverzekeraar
Je hebt andere zorg behoeftes die niet in het basispakket vergoed worden? Zoals homeopathie, alternatieve geneeswijzen of psychologische zorg? Een aanvullende zorgverzekering kan voor jou zeker een uitkomst bieden, informeer goed naar de mogelijkheden.

 

 

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico