Gezinnen meer kwijt aan zorgverzekering 2013

De basisverzekering zal ook komend jaar weer een stukje duurder worden. Gezinnen zijn daarom weer meer kwijt aan hun zorgverzekering dan in 2012. Opvallend genoeg betaalt een gemiddeld gezien 1100 euro meer voor hun premie dan in het jaar 2006. Een gigantische stijging.

Volgens het ministerie  van volksgezondheid en welzijn zullen de kosten voor de basisverzekering in 2013 stijgen met tenminste 20 euro. Andere partijen (waaronder zorgverzekeraars) gaan uit van een stijging van tenminste 80 euro per jaar, per persoon. Volgens gegevens van het ministerie zal een gemiddeld gezin daarnaast bijna 400 euro kwijt zijn aan het aflossen van het eigen risico. In totaal zal dit per gezin ongeveer 3000 euro per jaar aan zorgkosten betekenen.

Dit verschil kan in sommige gevallen nog hoger oplopen omdat het basispakket in 2013 een aantal beperkingen heeft ten opzichte van dit jaar. Zo zijn er diverse medicijnvergoedingen geschrapt en moeten consumenten voortaan zelf hun rollator aanschaffen. Verder zal ook opname in het ziekenhuis geld gaan kosten, namelijk 7,50 euro per dag.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico