FBTO en OHRA verhogen zorgpremie in 2013 niet

Vandaag maakten de 2 grote zorgverzekeraars: OHRA en FBTO bekend dat ze hun zorgpremie voor de zorgverzekering in 2013 niet verhogen. OHRA verlaagt zijn premie zelfs, met maar liefst 2.7 %  per jaar. De zorgpremie van OHRA komt hierdoor uit op 106,69 euro per maand bij een zogenaamde restitutiepolis (vrije keuze van zorgverlener). FBTO stond in 2012 bekend om een vlijmscherpe zorgpremie, ook in 2013 behoort FBTO tot de goedkoopste: hun tarief bedraagt opnieuw 96,75 euro per maand, ook met vrije zorgkeuze.

Het lijkt erop dat bijna alle zorgverzekeraars proberen de zorgverzekering in 2013 betaalbaar te houden, vrijwel niemand verhoogt de premie en dat is goed nieuws voor de consument.

OHRA verlaagd de premie dus met 3 euro per maand, dit kan worden gerealiseerd door landelijke verhoging van het eigen risico en door het scherp inkopen van zorg bij zorgverleners. OHRA’s aanvullende zorgverzekeringen behouden nagenoeg hetzelfde tarief.

FBTO houdt de premie gelijk. Ze hebben sinds kort een slim systeem bedacht waarmee je niet één heel jaar vastzit aan een aanvullende zorgverzekering. Zo kun je naast de scherpe basisverzekering kiezen uit acht flexibele, variabele aanvullende zorg-pakketten. Deze kun je op ieder moment, aan- of uitzetten.

Binnenkort zijn alle zorgpremies bekend, maar je kunt nu al beginnen met het vergelijken van zorgverzekeringen! Nu al zijn er diverse kortingen voor nieuwe klanten, dat scheelt je zomaar 10% op je maandpremie.

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico