CZ verlaagt premie basisverzekering

Zojuist heeft verzekeraar CZ de zorgpremie voor de basisverzekering verlaagd. Verzekerden betalen per 1 januari 2014 een bedrag van 92,55 euro per maand bij een eigen risico van 360 euro. Deze premie geldt voor de goedkoopste “Zorgbewustpolis” van CZ. Daarmee ligt de premie precies 13,05 euro per maand lager dan 2013. Indien verzekerden besluiten het eigen risico te verhogen naar 860 euro, zal de premie voor de zorgverzekering nog verder dalen: men betaalt dan 71,92 euro op maandbasis. De restitutiepolis (zorgkeuzepolis) is er vanaf 80,57 euro per maand. 

CZ is de grootste zorgverzekeraar in Nederland. Na VGZ en Zilveren Kruis Achmea zijn ze de derde grote verzekeringsmaatschappij die de premies onthullen. Klanten van CZ kunnen kiezen voor een basisverzekering met vrije zorgkeuze of een zorgverzekering met een combinatiepolis, waarbij men deels gecontracteerde zorg heeft en deels een vrije zorgkeuze. Ook worden er collectieve zorgverzekeringen aangeboden. Tot slot kunnen verzekerden ervoor kiezen het eigen risico verspreid te betalen en kunnen declaraties eenvoudig online worden ingediend.

Aanvullende zorg

Zoals ieder jaar biedt CZ verschillende aanvullende- en tandartsverzekeringen, in 2014 beginnen de prijzen voor aanvullende zorg op 7,05 euro per maand en 17,55 euro voor de tandartsverzekering.

Daling premie te danken aan medicijnen

De reden dat veel verzekeraars (waaronder dus nu CZ) de premie verlagen, is het feit dat alle Nederlandse zorgverzekeraars in 2013 extra winst hebben geboekt. De prijs van medicijnen daalde namelijk, daarnaast vergoeden verzekeraars tegenwoordig steeds vaker de goedkoopste variant van een bepaald medicijn in plaats van hetzelfde medicijn met een merklabel. Merkgeneesmiddelen zijn dus steeds minder populair. De premie kan de komende

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico