Basisverzekering 2013 wel 5 keer zo duur als ziekenfonds

Nederland is de afgelopen jaren steeds meer gaan betalen voor de zorgverzekering. Het komt er zelfs op neer dat de basisdekking met de dekking en premie van nu, bijna 5 maal zo duur is als in 2005 het geval was, toen het ziekenfonds nog bestond.

In 2005 betaalden mensen die verzekerd waren via een ziekenfonds bij de goedkoopste zorgverzekering slechts 19,95 euro per maand aan premie. Een gigantisch verschil met de nominale premie van 92,50 in 2012. Wie weet hoe groot het verschil kan worden in 2013?

In 2006 werd een nieuw zorgstelsel ingevoerd waarin iedereen verplicht werd een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kon men een beroep doen op aanvullende zorgverzekering, bijvoorbeeld voor de tandarts. Dat is nu nog steeds het geval, alleen zijn de kosten drastisch gestegen.

Het is dus zaak om voor 2013 kosten te besparen, ook bij de overheid staat dit punt hoog op de Agenda. Dus waarom ook niet voor de consument, dit kan betekenen om bijvoorbeeld over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering. Begin daarom op tijd met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico