Achmea verzekerden geweigerd door Radboud ziekenhuis

Het Radboud ziekenhuis in Nijmegen zal dit jaar geen patiënten meer aannemen die zijn verzekerd bij Achmea. Het ziekenhuis stelt dat de zorgverzekeraar te weinig zorg heeft ingekocht waardoor verzekerden die voor dit jaar nog een operatie of behandeling willen inplannen dat niet meer kunnen doen.

Achmea zal de behandelingen die worden gedaan in het Radboud ziekenhuis simpelweg niet meer betalen. Daarom heeft het ziekenhuis nu besloten alle verzekerden van Achmea te weigeren, anders zou het ziekenhuis zelf voor de kosten van de behandelingen moeten opdraaien. Achmea zou niet over de financiële middelen beschikken om zorg bij te kopen en doet dat dus ook niet. Een woordvoerder van het Radboud ziekenhuis gaf aan dat Achmea meer geïnteresseerd is in de kostprijs van behandelingen dan de kwaliteit ervan.

Alle vijf miljoen verzekerden die vallen onder het Achmea label (zoals, Zilveren Kruis, Agis, FBTO, De Friesland, Avéro en Interpolis) kunnen pas begin 2014 weer terecht in het Radboud UMC.

Uitzonderingen

Voor patiënten die spoedeisende hulp nodig hebben, wordt door het UMC een uitzondering gemaakt. Hetzelfde geldt voor kinderen en voor zorg die uitsluitend in een academisch ziekenhuis verleent kan worden. Alle overige patiënten worden doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Medewerkers van het Radboud ziekenhuis verwachten in 2014 opnieuw problemen met Achmea, omdat de verzekeraar ook voor volgend haar niet meer zorg wi inkopen en vergoeden dan dat dit jaar het geval was.

De verzekeraar en het ziekenhuis zijn inmiddels weer in onderhandeling, maar willen verder geen commentaar geven over de kwestie. Met andere zorgverzekeraars zouden al wel toereikende afspraken zijn gemaakt over zorginkoop.

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico