Overstappen zorgverzekering 2015

Je wilt overstappen of wisselen van zorgverzekering? Aan het einde van ieder jaar is het mogelijk een andere ziektekostenverzekering af te sluiten. Ook voor 2014. Als je in 2013 van plan bent, of overweegt van zorgverzekering te veranderen, heb je tot 31 december de tijd om een overstap te realiseren. Bij ons vergelijk je eenvoudig zorgverzekeringen met elkaar op dekking, premie, aanvullende zorg en eigen risico. De goedkoopste opties komen dan altijd naar voren. Ontdek onze zorgvergelijker en bespaar op je zorgkosten. 

Andere zorgverzekeraar?

Je besluit over te stappen en belandt bij een andere zorgverzekeraar. Wat nu? Eenmaal overgestapt moet je de basisverzekering opzeggen, dit kan tot uiterlijk 31 december. Men kan een nieuwe zorgverzekering tot 1 februari afsluiten, maar er wordt aangeraden dit voor 31 december te doen. Je nieuwe zorgverzekering kan hier zeker bij helpen, vaak wordt dit zelfs automatisch voor je gedaan. En anders gewoon even vragen dan wordt alles zo voor je geregeld.

Overstappen zorgverzekering

5 Tips:

  • Overweeg je over te stappen? Begin dan op tijd met het vergelijken op het internet, zodat je voor de einddatum een nieuwe zorgverzekering hebt kunnen vinden.
  • Schrijf je pas uit bij je “oude” zorgverzekering als je bij de “nieuwe” bent ingeschreven.
  • Informeer of je ”nieuwe” zorgverzekeraar je kan helpen bij het uitschrijven van je huidige zorgverzekering, dat scheelt jou weer tijd.
  • Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht, maar alleen voor de basisverzekering, let hier goed op mocht je ook een aanvullende zorgverzekering hebben.
  • Overstappen van zorgverzekering is helemaal niet gek, ruim 75% van de Nederlanders overweegt een overstap.

 

 

Zorgvergelijker 2017

Geboortedatum
Eigen risico

Reageren?